Technieken | Duurzaamheid Plastica en duurzaamheid

Wat veel mensen niet weten, is dat de soorten kunststof waar wij mee werken, de zogenaamde thermoplasten, juist zéér duurzaam zijn omdat deze voor 100% gerecycled kunnen worden. Al het kunststof afval wat wij binnen Plastica hebben, wordt gesorteerd op kleur en type kunststof en dat wordt opgehaald om verwerkt te worden tot regeneraat kunststof platen.

Circulair

Bovendien kopen wij ook veel gerecyclede kunststof, dit noemen wij regeneraat, als basis voor weer nieuwe mooie duurzame producten.
Tevens gaan de meeste van onze kappen heel wat jaartjes mee en kunnen ze daarna weer aangeboden worden aan een kunststof recycle bedrijf.

Plastica & duurzaamheid

Ons bedrijfspand wordt ook steeds duurzamer en begin 2017 zijn wij samen met de provincie Noord Brabant, de bedrijfsbelangenvereniging LMM, Aangenaam Bergen op Zoom en de Gemeente Bergen op Zoom gestart met het project “Energie Neutraal Bedrijfsproces”
Dit houdt concreet het volgende in voor ons:
Er worden zonnepanelen op ons dak geplaatst om elektriciteit te generen en zo ons stroomverbruik terug te schroeven én onze ecologische voetafdruk te verkleinen.
Tevens gaan wij nog meer warmte terugwinnen uit onze productie processen om zo ons eigen pand te verwarmen en waarschijnlijk ook nabij gelegen panden.
Plastica heeft reeds alle verlichting vervangen door energiezuinige LED-verlichting en een van de meest energiezuinige productie machines aangeschaft.
Door mee te doen aan dit project nemen wij weer een volgende stap om nog energie neutraler, en daardoor duurzamer, te werken.
Kunststof heeft helaas een negatief imago met betrekking tot het milieu. Denk hierbij aan de plastic soep in de grote oceaan.

Daarom wordt MVO (maatschappelijk verantwoord ondernemen) zeer serieus genomen bij Plastica.
Wij vinden dat wij onze verantwoordelijkheid moeten nemen voor mens en milieu.