Ons teamWij staan voor u klaar

Timo Osse

Directeur


Andre van Ekeren

Senior Engineer


Over onsGeschiedenis van Plastica Thermoforming

In 1942 is “de Plastica” NV opgericht in Bergen op Zoom.

Wij zijn gestart met het persen van electrische schakelaars uit bakeliet, in die tijd waren er nog nauwelijks thermoplasten. Later persten wij plastic producten uit thermoplastisch poeder in stalen mallen, de voorloper van het spuitgieten.

Vacuümvormen of thermovormen is een techniek die in de jaren 60 is ontstaan. Sindsdien hebben wij ons gespecialiseerd in deze techniek. Daarnaast maken wij ook nog steeds producten door middel van draperen.

Sinds 1984 gebruiken wij voor de afwerkingvan onze vacuümvorm producten vijf-assige freesmachines. Destijds een eis van onze klant Fokker in verband met een constante kwaliteit van afwerking. Ook in het vijf-assig frezen hebben wij ons gespecialiseerd met behulp van de nieuwste machines

De nieuwste technieken in combinatie met onze jarenlange ervaring maken dat wij de meest uitgebreide producten uit thermoplastische plaat kunnen maken en vacuümvormen.

Wij werken nog steeds vanuit Bergen op Zoom in een moderne productie locatie.


Wilt u graag advies, neem dan contact op

Al meer dan 75 jaar ervaring

Al meer dan 75 jaar is Plastica Thermoforming specialist op het gebied van vacuümvormen en thermovormen van klantspecifieke producten uit kunststofplaat. Ons ervaren team bestaat uit een aantal engineers die uw wensen omzetten naar een vacuümvormbaar ontwerp. Op onze R&D afdeling ontwerpen we zelf onze mallen en matrijzen waarna we ze in onze werkplaats produceren. Doordat we (bijna) alles zelf ontwerpen en produceren kunnen we de kosten laag houden en de kwaliteit hoog. Het gehele proces wordt van A tot Z begeleid door onze vakbekwame collega’s zodat wij hoogstaande (eind) producten afleveren. Wij zijn dan ook ISO gecertificeerd en kwaliteit staat bij ons hoog in het vaandel. De meest uitgebreide mogelijkheden Vacuümvormen, draperen, buigen, zetten, verlijmen, zagen, frezen, en complete assemblage van producten: het behoort allemaal tot de mogelijkheden binnen Plastica Thermoforming. Wij denken vanaf het begin met u mee en begeleiden u en uw idee en uiteindelijk uw product vanaf de eerste schets tot aan het eindproduct. Vakkundig personeel en een up-to-date machinepark staan voor kwaliteit gedurende het hele productieproces. U kunt altijd rekenen op onze expertise. Vraag gerust Heeft u een vraag, een uitdaging of een probleem met betrekking tot het bewerken van kunststof? Of wilt u weten wat Plastica Thermoforming voor u kan betekenen op het gebied van vacuümvormen, thermovormen of één van onze andere mogelijkheden? Wij staan u graag te woord en denken met u mee. Wij zijn bereikbaar op nummer +31 (0)164 23 60 33. U kunt uiteraard ook contact met ons opnemen per mail: info@plastica-thermoforming.eu Wij zien uw aanvraag graag tegemoet!

Hoe werktVacuümvormen