Technieken Technieken

Door middel van vacuümvormen of thermovormen produceren wij voor u de meest uiteenlopende producten. Gedurende het gehele proces kunt u rekenen op onze ondersteuning en service. Van begin tot eind denken wij met u mee om tot het voor u gewenste resultaat te komen.

Kunststof maatwerk = Plastica Thermoforming

Wij bieden u een stukje ontzorging en komen met een zekere oplossing. Met vacuümvormen kunt u de grote voordelen van kunststof benutten en door de nieuwste machines te gebruiken is er veel mogelijk in de maatvoering van uw product. Onze maximale standaard maatvoering om te thermovormen  is 3000 x 2000 x 1000 mm. De uiteindelijke afmeting is afhankelijk van uw ontwerp. Indien gewenst, is het ook mogelijk om afwijkende productformaten te vacuümvormen.


Wilt u graag advies, neem dan contact op

Wat isVacuümvormen

Vacuümvormen, dieptrekken of thermovormen is het vormen van een vormdeel door een plaat kunststof warm te maken. De kunststof plaat, een zogenaamde “thermoplast” die wordt gebruikt voor het thermovormen of vacuümvormen, wordt ingeklemd in een spanraam van de vacuümvorm machine. Daarna wordt de plaat verwarmd zodat deze vormbaar wordt en vervolgens wordt er lucht onder de plaat geblazen zodat hij bol komt te staan waarna er vanaf de onderkant een mal tegen het materiaal gedrukt wordt. Tegelijkertijd wordt de lucht tussen de plaat en de vorm weggezogen en krijgt het te vacuümvormen product zijn daadwerkelijke uiterlijk. Na het afkoelen van het product wordt de mal onder het product verwijderd en kan de verdere afwerking van uw eindproduct beginnen.

HoeVacuümvormen in beeld

Producten

Wij vacuümvormen diverse kunststof vormdelen voor de automotive industrie, de apparatenbouw en de verlichtingsindustrie.
Tevens is het mogelijk om bij ons maatwerk producten te bestellen.

Lees verder

Technieken

Naast vacuümvormen en thermovormen, bieden wij u ook nog aanvullende bewerkingen zoals frezen en assemblage.
Wij hebben verschillende 5-assige CNC gestuurde frezen in huis, mede als een 3-assige CNC gestuurde frees.
Dankzij deze frezen kunnen wij uw producten op (±) 0,5 mm. nauwkeurig afwerken.
Ook assemblage en montage behoort tot de mogelijkheden binnen Plastica.

Lees verder

Toepassingen

Onze producten worden voor de meest uiteenlopende toepassingen ingezet, zoals buszittingen, airco units, radarbollen en de behuizing van paspoortscanners.

Lees verder

De voordelen van vacuümvormenAlle pluspunten op een rijtje

Maak een afspraak
  • Eigentijds machinepark
  • Expert in vacuüm- en thermovormen
  • Ook 3D printen is mogelijk