Techniques | Vacuumvormen Vacuümvormen op maat

Maak gebruik van onze kennis van vacuümvormen

Door middel van vacuümvormen produceren wij voor u de meest uiteenlopende producten. Gedurende het gehele proces kunt u rekenen op onze ondersteuning en service. Van begin tot eind denken wij met u mee om tot het voor u gewenst resultaat te komen. Wij bieden u een stukje ontzorging en komen met een zekere oplossing.
Met vacuümvormen kunt u de grote voordelen van kunststof benutten en door de nieuwste machines te gebruiken is er veel mogelijk in de maatvoering van uw product. Onze maximale standaard thermovorm maatvoering is 3000 x 2000 x 1000 mm. De uiteindelijke afmeting is afhankelijk van uw ontwerp. Indien gewenst is het ook mogelijk om afwijkende productformaten te vacuümvormen.

Plastic kappen

Voorbeeld van een vacuümvorm die is nabewerkt met CNC-frezen.

Voordelen van vacuümvormen bij Plastica Thermoforming:

  • Lage investeringskosten
  • Korte doorlooptijd
  • Ondersteuning gedurende het gehele proces en daarna
  • Ontzorging van de klant
  • Productie van kleine of grote series
  • Producten van de meest uiteenlopende maten, grootte en dikte
  • Veel verschillende materialen in de meest uiteenlopende kleuren en structuren
  • Prototypes op goedkope PU-mallen (Polyurethaan schuim)
  • Binnen 24 uur een prototype vacuümvormen is mogelijk met rapid prototyping

Wat is vacuümvormen?

Vacuümvormen, dieptrekken of thermovormen is het vormen van een vormdeel door een plaat kunststof warm te maken. De kunststof plaat, een zogenaamde “thermoplast”, die wordt gebruikt voor het thermovormen of vacuümvormen wordt ingeklemd in een spanraam van de vacuümvorm machine. Daarna wordt de plaat verwarmd zodat deze vormbaar wordt en vervolgens wordt er lucht onder de plaat geblazen zodat hij bol komt te staan waarna er vanaf de onderkant een mal tegen het materiaal gedrukt wordt. Tegelijkertijd wordt de lucht tussen de plaat en de vorm weggezogen en krijgt het te vacuümvormen product zijn daadwerkelijke uiterlijk. Na het afkoelen van het product wordt de mal onder het product verwijderd  en kan de verdere afwerking van uw eindproduct beginnen.

Vacuümvormen kunnen wij met nagenoeg alle soorten materialen. Zowel helder en transparant materiaal als ook gekleurd materiaal. Heeft u een materiaal nodig met speciale eigenschappen, bijvoorbeeld een brandvertragende werking, dan kunt u ook bij ons terecht. Op de pagina materialen vindt u alle materialen geschikt voor vacuümvormen.

Vragen over vacuümvormen of een offerte voor vacuümvormen nodig?

Wij sturen u snel een scherpe offerte!

Bij Plastica-Thermoforming staat snelle communicatie en duidelijkheid hoog aangeschreven. Wij reageren altijd snel op uw offerte aanvraag. Mocht u nog niet helemaal weten hoe uw product precies gemaakt moet worden? Geen probleem, stuur ons een omschrijvende offerte aanvraag en onze ervaren kunststof engineers denken graag met u mee over de mogelijkheden.

U kunt uiteraard ook bellen, wij zijn bereikbaar op telefoonnummer +31 (0)164 23 60 33

Een offerte aanvragen kan voor serie productie maar ook voor slechts 1 stuk!


Neem contact op
Bekijk video

Vacuümvormen trays

Voor de schokdempers van Koni hebben we speciale pallet trays gemaakt. Deze zijn nest-en stapelbaar. Trays op maat zijn vaak ook een ideale oplossing voor ‘pick and place trays’.


Vacuümvormen kappen

Voor een apparaat in de medische sector zijn deze kappen met blinde bevestiging gemaakt. Een engineer zal de verfijndheid van dit product meteen herkennen!


Vacuümvormen behuizingen

Op zoek naar behuizingen voor elektronica of sensoren? Wij maken uw behuizing op maat met lage opstartkosten en elke ordergrootte is mogelijk!

Interesse? Neem contact met ons op.


Vacuümvormen heldere vormen

Wij vacuümvormen de helderste kappen van de BENELUX door jarenlange ervaring met het vormen van lichtkappen, displays en schermen.